El bloc d'en Jordi Martí

Paradigma d’un mal govern

Deixa un comentari

La Rambla, centre neuràlgic de Barcelona i icona internacional de Catalunya, s’ha convertit en el paradigma d’una manera de gestionar la ciutat, per part del govern municipal d’Ada Colau, allunyada de tota lògica i rigor. Barcelona és una gran ciutat, una capital internacional de primer ordre, i una de les ciutats amb més atractius del món; però una ciutat liderada per un mal govern. I a la Rambla li està passant alguna cosa semblant. Un eix carregat de bellesa i d’història, d’atractius i de potencialitats, que ha patit els últims anys les decisions i les indecisions d’un govern municipal incapaç de dibuixar certeses pel que fa a la necessària transformació que li cal a aquest important carrer de la ciutat.

La Rambla compta amb uns actius de primer ordre, que van més enllà dels entorns que dibuixa, els seus edificis, el seu patrimoni i l’espai públic que actua amb una gran capacitat d’atracció de visitants. Ens referim a les entitats, comerços, empreses i institucions que vetllen de manera constant i compromesa per la seva cura, manteniment i promoció. En aquest sentit, cal fer un especial esment als Amics de la Rambla, motor de nombroses iniciatives i projectes de dinamització i dignificació de la Rambla.

Les obres de la Rambla s’executaran en cinc fases, fet que ens porta a un horitzó de finalització dels treballs d’aquí a set anys

(imatge Junts.Barcelona)

En l’actualitat, s’han començat a executar les obres de remodelació de la Rambla, en la seva primera fase, entre el passeig Colom i el portal de Santa Madrona. Unes obres que han començat amb sis anys de retard des de l’aprovació del projecte, tal com ens recorda el marcador electrònic que compta els dies instal·lat a la façana del Cafè de l’Òpera. Unes obres que s’han vist precedides per uns inacabables processos participatius, que han dilatat el procés de presa de decisions polítiques i els acords pressupostaris que havien de certificar la prioritat política que aquest projecte exigia. Però l’aprovació definitiva del projecte va anar acompanyada d’una sorpresa que afegeix incertesa i preocupació a bona part dels veïns, comerciants i institucions de la Rambla i els seus entorns: les obres s’executaran en cinc fases, fet que, a una mitjana de divuit mesos per cada fase d’obres, ens porta a un horitzó de finalització de les mateixes d’aquí a set anys!

Evidentment, aquesta previsió és del tot contraproduent en relació als interessos veïnals, dels operadors de la zona i de la mobilitat general. En aquest sentit, des de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, hem presentat diferents iniciatives i fins i tot s’ha aprovat una proposició que plantejava una reducció de cinc a tres fases i una reducció de set a quatre anys d’obres, per limitar l’impacte que, amb tota seguretat, tindran uns treballs de tan llarga durada. Aquest és, a més, el compromís electoral de la candidatura de Xavier Trias.

La Rambla es mereix el màxim interès i la màxima prioritat política i pressupostària del govern municipal. La degradació que ha patit els darrers anys per manca de manteniment, brutícia i inseguretat és injustificable. La Rambla mereix brillar i ser, de nou, un dels eixos vertebradors de la ciutat, i no només per als turistes.

(publicat a Línia la Rambla el 30 de gener de 2023)

Jordi Martí Galbis

Regidor portaveu Junts per Catalunya

Ajuntament de Barcelona

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s