El bloc d'en Jordi Martí

LA LLOSA DE LA VERGONYA

Deixa un comentari

La llosa de ciment que en el seu dia va servir per instal·lar la carpa provisional del mercat de Sant Antoni s’ha convertit en un focus de brutícia, incivisme i delinqüència absolutament intolerables. L’estat de  provisionalitat d’ aquest espai, des que el 2018 s’havia de procedir a la licitació del projecte d’urbanització, ha acabat convertint la zona en un espai degradat, brut i perillós.

El responsable polític d’aquest lamentable estat de coses és el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. Ells són els responsables de no haver tirat endavant el projecte de reurbanització perquè en el seu moment van decidir desviar la inversió, de poc més de tres milions d’euros, a altres projectes com la polèmica Superilla a l’Eixample. En política, les prioritats marquen l’obra de govern. I la urbanització de la Llosa de Sant Antoni mai ha estat una prioritat del govern Colau-Collboni.

La inacció del govern municipal i l’abandonament del projecte de l’obra ha provocat que la llosa s’hagi convertit en un punt conflictiu. Les actuacions tàctiques i provisionals no han aconseguit res. El resultat de la negligència política del govern municipal, i del Districte de l’Eixample, és un còctel explosiu: brutícia, deixadesa i sorolls; mercat de la misèria, incivisme i baralles, venda i consum de drogues i alcohol, i delinqüència. Les queixes i protestes dels veïns han cristal·litzat en la constitució de la Plataforma d’Afectats per la Llosa de la Ronda de Sant Antoni. Els veïns han dit prou. I la seva lluita ha aconseguit la presència de la Guàrdia Urbana 24 hores al dia, per evitar i prevenir el conjunt de problemes que fan la vida impossible a veïns i comerciants. Ara, però, estem comprovant que la presència policial a la Llosa centrifuga aquestes situacions als voltants, especialment als carrers limítrofs del barri del Raval.

Des de Junts per Catalunya hem denunciat aquesta deixadesa del govern municipal en nombroses ocasions, des del 2018, amb diverses iniciatives impulsades pel nostre grup municipal al Districte de l’Eixample. Darrerament Elsa Artadi, presidenta del Grup municipal de Junts per Catalunya, ha expressat el seu suport als veïns i comerciants afectats, denunciant la deixadesa del govern, i assumint el compromís d’impulsar el projecte definitiu de l’obra d’urbanització, com a alcaldessa. I més recentment encara, a la Comissió d’Ecologia i Urbanisme del passat 15 de febrer, en la meva condició de regidor responsable dels temes d’urbanisme del nostre grup municipal, vaig formular una pregunta sobre què tenia pensat fer el govern municipal i per quan , a més d’ una dura crítica per la seva inoperància i manca de sensibilitat davant d’un greu problema de seguretat i de convivència a la zona.

El de la Llosa de la Ronda de Sant Antoni és un exemple paradigmàtic de la incapacitat política i de gestió del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. Davant de la pressió veïnal, l’exposició mediàtica del conflicte i la crítica política del nostre grup municipal i d’altres forces polítiques, el govern ha mogut peça. Han assumit el compromís d’elaborar el projecte de l’obra definitiva l’any 2023. És la confirmació de la seva manca de capacitat de reacció i d’autocrítica.

(Article publicat a Metrópoli Abierta – 18 de febrer de 2022)

Jordi Martí Galbis

Regidor-portaveu

Grup municipal de Junts per Catalunya

Ajuntament de Barcelona

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s