El bloc d'en Jordi Martí

LES DRETES I LA “NOVA POLÍTICA”, AMB EL PERMÍS D’ADA COLAU

Deixa un comentari

Jordi Martí Galbis, Regidor i portaveu de Junts a Barcelona

Les eleccions del  14 de febrer  ens van portar un episodi del que s’ha parlat poc, però que val la pena recuperar i posar-hi llum. Es tracta del “Cas Eva Parera”, o com innovar en política, acumulant dos càrrecs electes de dos partits diferents. La regidora de Barcelona pel Canvi, el partit de Manuel Valls, és diputada electe des del 14 de febrer, com a candidata número 3 de la llista del Partit Popular. La seva cursa començà a Unió Democràtica de Catalunya, va continuar a Units per Avançar, passa per Barcelona pel Canvi, i ha aterrat ara al Partit Popular.

Parera i Fernandez en campnaya pel PP

Amb la seva elecció com a diputada del PP al Parlament succeeix un fet insòlit; Eva Parera serà simultàniament diputada al Parlament de Catalunya i regidora a l’Ajuntament de Barcelona per dos partits diferents; i no consta, al menys públicament, que tingui la intenció de renunciar a un d’ells, amb la retribució associada corresponent.

Tampoc és políticament irrellevant una segona circumstància: juntament amb Manuel Valls, Eva Parera es va abstenir en la votació per a la investidura d’Ada Colau el 2019, amb la qual cosa aquesta va poder revalidar el seu càrrec al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Una diputada del PP i un ex primer ministre socialista de la República francesa van fer possible doncs que Ada Colau revalidés l’alcaldia després de perdre les eleccions.

Ada Colau és alcaldessa amb els vots de Valls i Parera

Tercer, no podem deixar de banda  l’anàlisi del pas de la regidora Parera pel districte de Sarrià-Sant Gervasi. Més enllà de la seva dedicació com a regidora-presidenta al territori, cal recordar que va ser escollida per aquest càrrec per la mínima, amb els vots favorables del PSC-Units, Barcelona en Comú, Ciutadans i el seu propi partit, Barcelona pel Canvi. Dit d’una altra manera, per tal d’impedir que la presidència del districte fos per a Junts per Catalunya, els comuns i els socialistes van votar la regidora que des d’avui també serà diputada del PP. Les suposades esquerres-caviar pactant amb Ciutadans per fer presidenta del districte una regidora i ara diputada del PP. Una operació que cal interpretar com la torna pels vots de Manuel Valls i Eva Parera que van situar Ada Colau com a batllessa de la ciutat.

Amb els vots de Barcelona en Comú i PSC, Parera es converteix en presidenta del districte a Sarrià Sant Gervasi

Quart, per si no n’hi havia prou; cal recordar que en el Plenari de constitució del Consell del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, el grup de Barcelona en Comú va nomenar la consellera municipal Cristina Cardona únicament perquè pogués estar present en la votació d’aquell dia i permetre que la regidora Eva Parera guanyés la votació a la presidència del districte. La consellera municipal Cristina Cardona va ser cessada després d’aquell Plenari i mai més se l’ha tornat a veure en un Plenari del districte. Va ser doncs escollida, substituint el conseller municipal de Barcelona en Comú Joan Manuel del Llano, que es trobava de vacances. Aquest és el retrat de les maniobres que va fer Barcelona en Comú per fer possible la presidència del districte per a Eva Parera, avui diputada del Partit Popular.

Les eleccions al Parlament de Catalunya han constatat allò que ja sabíem; i és que el partit de Barcelona pel Canvi, impulsat per Manuel Valls a cop de talonari només tenia per objectiu impedir que l’independentisme obtingués l’alcaldia de Barcelona, encara que fos enganyant l’electorat, prometent que impedirien la victòria d’Ada Colau, per acabar facilitant la seva investidura. El partit de Manuel Valls, en coalició amb Ciutadans, venia suposadament a revolucionar la política catalana. I no solament no s’han presentat a les eleccions al Parlament de Catalunya, sinó que dos dels membres d’aquest partit han acabat formant part de la llista del Partit Popular; curiosament tots dos vinculats al districte de Sarrià-Sant Gervasi, com són la regidora Eva Parera i l’antic portaveu de Barcelona pel Canvia al districte, el senyor Albert Guivernau.

En definitiva, una expressió genuïna de l’antipolítica que segons ells, venien a combatre. Ho vam veure el 2019 i ara ho hem tornat a veure, amb els moviments post electorals del 14 de febrer, que es pot resumir amb tres paraules: tots contra Junts.

Jordi Martí Galbis

Regidor

Grup Municipal de Junts per Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s