El bloc d'en Jordi Martí

“La de Sants, és una festa major pensada i feta pels veïns i les veïnes del barri”

2 comentaris

“Enguany, han estat 16 carrers els que han participat de forma proactiva en la Festa Major. Un més que l’any passat , fet que demostra la vitalitat d’un barri que es reivindica”

“A l’èxit de la Festa Major també hi ha contribuit els serveis municipals”

 

Entre el 23 i el 31 d’agost tothom ha pogut gaudir d’una nova edició de la Festa Major del barri de Sants. Hem viscut una nova demostració de cultura popular d’un barri que és ben viu. Sants, com cada any, ha agafat el relleu de la Festa Major de Gràcia i ha fet omplir els seus carrers de festa, cultura, reivindicació i solidaritat, expressant el millor dels barris de la ciutat que entre a final del segle XIX i començament del segle XX, aleshores viles, van ser annexionats a Barcelona.

Enguany, han estat 16 carrers els que han participat de forma proactiva en la festa major, amb guarniments de qualitat i activitats per a tothom. Un més que l’any passat, fet que demostra la vitalitat d’un barri que es reivindica, i que exhibeix la seva festa major amb orgull. La de Sants, és una festa major pensada i feta pels veïns i veïnes del barri, gràcies a la feina de la Federació de la Festa Major i de cadascuna de les Comissions dels carrers que en formen part. Al capdavall són molts els santsencs que fan possible una Festa Major per a tothom. Cal doncs felicitar-los. No solament per la feina feta durant la festa major sinó, d’una forma molt especial, per la feina que fan durant tot l’any per tenir-ho tot a punt per Sant Bartomeu, el patró de Sants.

 

Jordi Martí, en l'acte de reconeixement a la Comissió de Festes

Jordi Martí, participant en el 15è aniversai de la Comissió de Festes del carrer Rosès 

A l’èxit de la Festa Major també hi ha contribuit els serveis municipals, que amb la seva col.laboració fan possible una celebració amb plena normalitat. Cal fer un esment especial als tècnics dels Districte de Sants-Montjuïc, a la Guàrdia Urbana, als serveis de neteja i manteniment i als Mossos d’Esquadra. Sense tots ells no seria possible una Festa Major convivencial, endreçada, neta i oberta a tothom. La clau de l’èxit de la festa major ha estat doncs, de nou, la col.laboració entre el barri i les institucions, que estem al servei de les persones.

Si bé és cert que sobre la festa d’enguany hi havia una amenaça que podia haver fet mal a la festa – i de retruc al barri -, és molt positiu que finalment, aquesta amenaça, no s’hagi materialitzat. El conflicte de Can Vies, i les amenaces contra el regidor del districte per part d’una organització política amb seu social a Sants-Montjuïc eren, i són encara, realitats que auguraven riscos per a la convivència i el normal desenvolupament de la Festa Major. Però, més enllà d’alguns actes incívics i actituds desafiants, afortunadament la Festa Major ha estat un èxit i s’ha viscut amb normalitat, malgrat els clàssics incidents puntuals relacionats amb gent que no respecta els guarniments o l’espai públic, que és de tots.

 

Al dinar amb els veïns i les veïnes del carrer Santa Cecília

Al dinar amb els veïns i les veïnes del carrer Santa Cecília

De nou, gràcies a tothom que ha fet possible la Festa d’enguany. A partir d’avui doncs, Sants comença a pensar en l’edició de la Festa Major de 2015. Ens veiem l’any vinent i… Visca la Festa Major de Sants!

 

2 thoughts on ““La de Sants, és una festa major pensada i feta pels veïns i les veïnes del barri”

 1. Los actos incivicos y las actitudes desafiantes las hemos sufrido, como siempre, los de siempre: los vecinos de can vies.se pueden resumir en 2 episodios:
  Episodio 1:
  Nos cortan la calle y sacan el equipazo de música a toda potencia.resultado: se nos va la luz en varias ocasiones
  Episodio 2:
  Cortan la calle y hacen la mítica “cursa de carretons”.resultado: se lo pasan tan bien que deciden hacer un concierto y, más tarde, seguir con el equipazo de música otra vez
  El colofón final viene cuando, al día día siguiente, te encuentras el premio en el portal.imprescindible mascarilla.y botas.y guantes.y una orden muy clara a tu hijo de 3 años:NO TE PARES, NI SE TE OCURRA TOCAR NADA!

 2. És una llàstima que tant a les festes de Gràcia com les de Sants continui havent-hi qui no respecta el caràcter de convivència i unió , destrossant el que amb tota la il.lusió cada any, preparen els carrers i les seves comissions. Són pocs però trenquen un esperit, el de gaudir tots plegats , tant els veins del districte com de la resta de districtes, de festes que mouen moltíssima gent de Barcelona i de fora, per passar-ho bé!

  Ànims i tot el meu suport! que no podran amb el regidor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s