El bloc d'en Jordi Martí

Xavier Trias, un polític especial

Deixa un comentari

[Sobre Xavier Trias, citant al President Mas] Una persona honesta, treballadora, sensible i pròxima

Trias és un home amb experiència, especialista en formar i fer funcionar equips humans amb compromís i eficàcia

Hem estat tres anys governant de manera solvent i rigorosa l’Ajuntament de Barcelona. Deixant enrere la generació de dèficit, pagant els proveïdors a menys de trenta dies

 

Acte de proclamació de l'alcalde Trias, com a candidat de CiU a les municipals de 2015

Acte de proclamació de l’alcalde Trias, com a candidat de CiU a les municipals de 2015

 

Xavier Trias és un polític especial. I un gran alcalde. És metge pediatre, amb un profund sentit social. Home de paraula, dialogant, sempre a la recerca del pacte i dels més amplis consensos. Enemic de la demagògia i del populisme.

El President Artur Mas, durant l’acte de proclamació de l’alcalde Trias com a cap de llista i candidat de CiU a l’alcaldia el maig de 2015, el va definir com una persona honesta, treballadora, sensible i pròxima. Quatre qualitats, entre moltes d’altres, que el situen com l’opció escollida per CiU Barcelona per intentar consolidar l’extraordinària feina duta a terme els tres primers anys de la legislatura, per continuar a partir de l’any 2015 al capdavant de l’alcaldia de la capital de Catalunya. La millor opció, sens dubte! I encara més en els moments actuals.

 

Xavier Trias és un home amb experiència, especialista en formar i fer funcionar equips humans amb compromís i eficàcia. Ho va fer al capdavant del Departament de Sanitat de la Generalitat, al capdavant del Grup parlamentari Català de CiU al Congrés dels Diputats, i ara al front del govern municipal de Barcelona. La importància i la complexitat dels reptes que cal gestionar;  socials, polítics i pressupostaris, no poden deixar-se en mans de determinades opcions que, o bé ja han demostrat la seva incapacitat de gestionar acuradament els diners de tots, o bé s’erigeixen com a alternatives radicals sense programa o sense cap aval mínimament solvent. El capital i els actius acumulats per Barcelona aquests darrers anys no es poden malmetre irresponsablement, cedint davant determinats cants de sirena; i menys en uns moments tant transcendents per al futur de Catalunya.

 

L’alcalde de Barcelona, amb l’aval de la Federació de Barcelona de Convergència i la Intercomarcal de Barcelona d’Unió, va dir durant l’acte de proclamació pública de la seva candidatura a la reelecció, que va tenir lloc a la seu de l’ONCE davant més de 400 persones,  que els moments que ens ha tocat viure al capdavant del govern municipal són els més difícils dels darrers temps

En mig d’una greu crisi econòmica, social, institucional i fins i tot de valors; amb una Generalitat escanyada financerament pel Govern central i arrossegada pels deutes immorals provocats pels governs Tripartits, l’Ajuntament de Barcelona està fent  front a unes necessitats socials creixents, a una gran part dels quals la Generalitat no pot donar resposta, malgrat sigui la seva competència. I és aquí on s’uneixen el sentit social del Govern Trias i la solidaritat amb el Govern de la Generalitat: l’Ajuntament de Barcelona fa un pas endavant i assumeix inversions destinades a construir escoles, centres d’assistència primària i serveis hospitalaris; més enllà de donar cobertura social a milers de barcelonins en dificultats, incrementant en tres anys en un 30% els pressupostos socials municipals.

 

I en el context de la imminent convocatòria de la Consulta per exercir el Dret a Decidir que ha de tenir lloc el 9 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona ha compromès el seu suport a la realització de la mateixa. Barcelona exerceix, per primera vegada, com a capital de Catalunya, i garanteix el seu suport incondicional al President Mas, al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

 

Hem estat tres anys governant de manera solvent i rigorosa l’Ajuntament de Barcelona. Deixant enrere la generació de dèficit, pagant els proveïdors a menys de trenta dies i generant un estalvi brut que ha permès invertir 500 milions d’euros anuals sense superar el sostre de despesa. I volem continuar per aquest camí;  volem consolidar les polítiques socials, de creixement i de transformació de la ciutat. Tenim deu mesos per davant que seran difícils i complexos. Però l’alcalde Trias i el seu equip tenim la inequívoca voluntat d’acabar la feina iniciada i de tornar a guanyar la confiança dels barcelonins de cara als propers quatre anys. Barcelona ha escalat posicions a tots nivells aquests darrers tres anys i estem convençuts que, entre tots, podem ser no solament la futura capital de l’estat català, sinó la millor ciutat europea per viure i progressar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s