El bloc d'en Jordi Martí

Vandalisme i delinqüència

2 comentaris

  • Jordi Martí: “Em nego a creure que els autors materials d’aquests actes siguin estudiants”
  • President de la Federació: “Cal que la societat, tots nosaltres, donem una resposta. Començant per les entitats del barri, els partits polítics i les institucions”

Sants i Hostafrancs, 27 de febrer per la tarda. Més de dos mil estudiants es concentren pels voltants de la Plaça d’Espanya per protestar contra les retallades educatives. Estem davant d’una nova manifestació no comunicada i, per tant, no autoritzada. Tallen la circulació i compliquen la mobilitat, afectant seriosament el transport públic, mentre avancen cap a la Plaça dels Països Catalans. És llavors quan comencen els aldarulls i els atacs contra entitats bancàries i d’estalvi de la zona. Impedeixen el normal desenvolupament de la Mostra de Comerç a la Creu Coberta, iniciativa que l’Eix Comercial havia preparat amb entusiasme i esforç per aprofitar la clausura del Mobile World Congress.

Avancen com Àtila, deixant un rastre de destrucció i caos per allà on passen. Trenquen els vidres de la seu del Districte de Sants-Montjuïc , un edifici modernista i emblemàtic del barri, que enguany celebrarà el seu centenari. Destrossen a puntades de peu i a cops de roc l’entrada del local de la seu de Convergència. Trenquen amb malls i martells els vidres de les oficines bancàries i d’estalvi del carrer Creu Coberta. Pinten façanes i portes i, a més a més, amenacen als que gosen cridar-los l’atenció.

Insulten la policia i intimiden el regidor del Districte de Sants-Montjuïc. Utilitzen les xarxes socials per difondre mentides i calúmnies, per insultar i reivindicar actes delictius. Resultat: un sol detingut pels fets descrits, tot i que no és descartable que es produeixin més detencions en les pròximes hores o dies.

Els autors materials dels fets descrits no poden ser estudiants. Si ho fossin, seria símptoma de que la nostra ciutat i el nostre país estan malalts. Em nego a creure que ho siguin! Vull pensar que són individus extremistes, antisocials i que, davant la incapacitat d’actuar d’una altra manera, ho acaben fent a la desesperada. Potser actuen sota els efectes de substàncies prohibides? O poder es tracta de delinqüents, que segurament tenen antecedents policials i penals. Però, en definitiva, gent sense escrúpols ni valors.

sants trencat

Cal que la societat, tots nosaltres, donem una resposta. Començant per les entitats del barri, els partits polítics i les institucions, no donant cap cobertura ni suport als violents. Per part de l’Ajuntament, prevenint, aplicant les ordenances i personant-se com acusació particular. I la Policia-Mossos d’Esquadra, fent complir la llei amb severitat. Cap causa, cap greuge, pot justificar l’ús indiscriminat de la violència ni la incitació a l’odi. Ni Barcelona ni els barris de Sants-Montjuïc ens mereixem aquest estat de coses que causen tanta alarma social. No ens podem convertir en un espai sense llei on imperi la impunitat i la llei de la selva. Els veïns, la vida comercial i la convivència guanyada durant molts anys, amb grans esforços i conviccions, no poden ser víctimes de la intolerància i la ira. Ens mereixem i volem viure en pau, de manera pacífica i amb esperança, i fent front amb optimisme, solidaritat i empenta a les dificultats i els patiments que han portat la crisi, en el seu sentit més ampli.

2 thoughts on “Vandalisme i delinqüència

  1. S’ha d’Aplcar la normativa Municipal, per complir la Llei, i recaure sobre la persona incivica i no sap viure en una societat civilitzada. I el d’anys causats que els paguin sus senyories destructores per aprendren

    Carme

  2. LES FOTOS ENREGISTRADES ENTITATS I LOCALS OS DIRAN QUE NO SON “ESTUDIANS” SON ELS MATEIXOS DE “MANI-BARÇA-SUPER-XAFAT-I FOTO PERNIL ROBAT” ELS AGENTS UNIFORMATS AURIEN DE SER DISUAC IUS DETENIN TOTS ELS FIXATS I ELS DE “PAIXA CAMUFLATS ENXAMPAR-LOS AMS LES “EINES A LA MA”AMB FOTO CAMUFLADA INCLOSA .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s