El bloc d'en Jordi Martí

Festa Major de Sants: una festa reeixida que anirà a més!

Deixa un comentari

Imatge

Enguany la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants ha celebrat els vint-i-cinc anys de la seva constitució. Vint-i-cinc anys consecutius vetllant per tenir novament una Festa Major, un espai compartit d’oci i alegria propi del barri de Sants i la seva gent. Vint-i-cinc anys d’èxits col·lectius i catalanitat.

És apassionant sentir els veïns i membres d’alguna comissió de Festa Major d’algun carrer com gairebé el mateix dia que acaben de guarnir els carrers ja estan pensant en millores i noves temàtiques de cara a l’any següent. Aquest esperit és el que engrandeix la festa i reconforta al govern del districte per seguir col·laborant més estretament i fer mans i mànigues per a garantir-ne la seva continuïtat.

Tots els carrers han treballat molt els seus guarniments, però sense dubte, enguany, el vencedor, la plaça de la Farga, no tenia rival. Una sensació unànime davant un guarnit ben original i espectacular inspirat en la mineria. Les meves felicitacions de nou.

El pregó de l’Elèctrica Dharma i el piromusical a ritme de les peces musicals més populars de la mateixa banda han estat segurament uns dels moments més especials de la Festa Major. Retre homenatge a la gent de Sants que ha dut el poble sempre al cor, que ha reivindicat amb orgull els seus orígens, és un acte emotiu i agraït. La Núria Feliu, l’Elèctrica Dharma…el ritme, la joia de viure i la cerca de la justícia social són indissociables de Sants i uns dels trets més característics d’un barri que no ha deixat mai de ser poble. Uns trets que donen forma a l’esperit reivindicatiu i compromès amb el benestar de la gent que representen els centenars d’entitats presents.

Des del govern del districte de Sants-Montjuïc ja comencem a treballar per a la Festa Major vinent, esperant que sigui com a mínim tan reeixida com la d’enguany i un èxit de convivència entre els diferents santsencs i santsenques. Així, doncs, aprofito aquestes línies per felicitar de nou a tots els membres de la junta de la Federació de Festa Major, a tots els carrers participants, a les entitats col·laboradores i a tothom qui ha posat el seu gra de sorra per a fer de la Festa Major una festa de tots i per a tothom. Per molts Sants sempre!

Font de la fotografia: www.el3.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s